top of page

Jarin isä Jouko oli itseoppinut autonkorjaaja ja autot tempasivat myös kasvavan pojan mukanaan. Isältään Jari sai tärkeimmät opit yrittäjyyteen: asioiden saavuttamiseksi on tehtävä työtä. Nuorempana Jari hankkikin uuden polkupyörän mainoksia jakamalla ja mopopoikana hän korjasi kavereidensa menopelit maksua vastaan. Ennen yrittäjän uraa Jari hankki vielä verhoilijan koulutuksen. Sittemmin hän on käynyt monet autoalan kurssit ja koulutukset ja näin kartuttanut vankkaa osaamistaan.

Autohuolto Järvinen on perustettu 1993 Hollolaan. Jouko Järvinen rakensi poikiensa Jarin ja Kimmon kanssa yhtiön toimitilat vanhaan navettarakennukseen Keinokartanoon. Täällä yritys toimi 18 vuotta, kunnes tilojen ahtauden takia yritys vaihtoi uusiin tiloihin Tarmontielle jossa se toimi viisi vuotta jonka jälkeen nelisen vuotta sitten tilat vaihtuivat nykyiseen paikkaan Mursketielle.

Ensimmäisinä vuosina Autohuolto Järvisessä tehtiin paljon käyntivikakorjauksia.

Osaaminen oli karttunut pitkän autoharrastuksen parissa ja asiakkaat tiesivät, että Järviset saavat auton jälleen kulkemaan kunnolla. Alkuaikoina pääjutun, käyntivikojen, lisäksi tehtiin hyvin monipuolisesti myös muita töitä. Muun muassa peltityöt, alustan ja moottorin kunnostukset sekä automaalaus olivat jokapäiväisiä.

Autohuolto Järvisen menestymisen taustalla on ollut jatkuva kouluttautuminen. Niin omistajat kuin työntekijätkin ovat hakeneet aktiivisesti uutta osaamista. Myös toiminnan ja työtapojen kehittäminen on ollut yhtiölle tunnusomaista. Uusin tekniikka on otettu käyttöön mahdollisimman varhaisessa vaiheessa heti, kun uudet autot tulivat markkinoille eikä korjaustarvetta niille oikeastaan vielä edes ollut.

Vuosituhannen vaihteessa Jouko siirtyi sivuun yrityksen päivittäisestä toiminnasta. Siitä lähtien Kimmo auttoi korjaamon arjen pyörittämisessä ja Jari pystyi keskittymään yrityksen johtamiseen. Autohuolto Järvisellä pyritään sataprosenttiseen palvelukokemukseen – joka päivä.

Kaikki asiakkaat ovat tervetulleita yritykseen. Saattaapa heitä joskus odottaa pieni yllätyskin. Hollolan yrittäjien hallituksessa Jari on mukana kehittämässä yrittäjien välistä yhteistyötä. Muut Jarin harrastukset liittyvät – mihinkäs muuhunkaan kuin – ajoneuvojen entisöintiin.

Yrittäjän tarina

Tärkeimmät opit yrittäjyyteen Jari Järvinen sai isältään: asioiden saavuttamiseksi on viitsittävä tehdä työtä.

Perustettu

1993

Liikevaihto

1,8 MEUR

Korjaamo

800 neliötä

Myymälä

350 neliötä

Varasto

300 neliötä

Autonostureita

13 kpl

Autopaikkoja

14 kpl

Rasvamonttuja

0 kpl

Parkkipaikat

42 kpl

Pyöräteline

0 kpl

Asentajia

6 kpl

Työnjohtajia

2 kpl

Pomo

1 kpl

Varaosamyyjiä

2 kpl

Pakettiautoja

2 kpl

Huollon sijaisauto

1 kpl

Työkaluvaunut

12 kpl

Ilmastoinninhuoltolaite

2 kpl

bottom of page